Subsidies

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en betaalbaar. De prijs is de afgelopen vijf jaar gehalveerd. Ook als de zon niet schijnt is er voldoende licht om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Zonnepanelen voorzien op een duurzame manier in een deel van de stroombehoefte van uw huishouden: zonlicht is onuitputtelijk en bij de omzetting van licht naar elektriciteit ontstaan geen broeikasgassen of schadelijke stoffen.

Rendement

Het rendement van een investering in zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van zes procent op een spaarrekening. Dit heeft Milieu Centraal berekend met de Standaard Rekenmethode Rendementen. Alvast nagaan of het mogelijk is om zonnepanelen op uw woning te plaatsen, en wat de geschatte kosten en baten zouden zijn? Doe het Advies op maat op: http://www.milieucentraal.nl/zonnepanelen. Omdat het rendement van zonnepanelen zo hoog is wordt er geen subsidie op zonnepanelen gegeven. Het kan zeker uit zonder subsidie!

Duurzaam Bouwloket

Heeft u hulp nodig bij uw subsidie aanvraag? Wilt u weten hoe de technieken werken en wilt u hier graag onafhankelijk advies over? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket van uw gemeente. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl/fryslan of mail naar info@duurzaambouwloket.nl en kom in contact met een onafhankelijk adviseur die kosteloos door de gemeente Dongeradeel ter beschikking wordt gesteld om u telefonisch of per mail te adviseren.

Digitale Balie

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt