Energiebesparing woningen

De gemeente Dongeradeel stimuleert energiebesparende maatregelen in bestaande woningen. In 2014 is er een subsidieregeling Quick Scan vastgesteld. Eigenaren van woningen in de gemeente Dongeradeel kunnen door deze regeling subsidie aanvragen voor het opstellen van een Quick Scan. Deze Quick Scan wordt opgesteld door een erkend adviseur. Met deze Quick Scan kunt u zien welke energiebesparende maatregelen er voor uw woning geschikt zijn. Het aanvraagformulier is onderaan deze pagina te downloaden in PDF. Per woning is er € 50 subsidie beschikbaar. De subsidie wordt slechts éénmaal per woning verstrekt.

Consortium ‘Goed Bezig’

Het consortium ‘Goed Bezig’ is een groep ondernemers die uit EPA adviseurs, bouwbedrijven, installateurs en isolatiebedrijven bestaat. Zij kunnen u tijdens het gehele traject, van advies tot uitvoering, van dienst zijn. In deze folder legt het consortium uit wat ze voor u kunnen betekenen. De gemeente Dantumadiel en Dongeradeel ondersteunen dit initiatief. U kunt echter ook zelf via de website www.meermetminder.nl een EPA adviseur en ondernemer kiezen die de maatregelen uit het maatwerkadvies kan uitvoeren.

Duurzaam Bouwloket

Heeft u hulp nodig bij uw subsidie aanvraag? Wilt u weten hoe de technieken werken en wilt u hier graag onafhankelijk advies over? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket van uw gemeente. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl/fryslan of mail naar info@duurzaambouwloket.nl en kom in contact met een onafhankelijk adviseur die kosteloos door de gemeente Dongeradeel ter beschikking wordt gesteld om u telefonisch of per mail te adviseren.

Digitale Balie

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt