Vrije Tijd & Sport - oud

De gemeente Dongeradeel heeft alles om u als vakantieganger of dagrecreant op uw wenken te bedienen. Om het gebied te verkennen, kunt u gebruik maken van diverse routestructuren, zoals het fietsroutenetwerk en de historische wandelpaden. Met haar imposante waddenkust, het uitgestrekte klei- en terpenlandschap en het Nationaal Park Lauwersmeer heeft de gemeente de natuur- en landschapstoerist veel te bieden. In het uitgestrekte groene en blauwe landschap, met haar rijkdom aan vogelsoorten komt een mens tot rust.
    

Winkelen en musea

Stadse geneugten in een landelijke omgeving, dat is te vinden in Dokkum. Deze elfde stad aan de Elfstedenroute heeft alles in huis: winkels, horeca, musea, galeries, kerken en dat alles in een monumentale sfeer. De binnenstad van Dokkum kent vanwege haar vele historische monumenten en de bekende bolwerken een beschermd stadsgezicht. Natuurlijk vindt u hier ook de geschiedenis van Bonifatius terug.

  
Cultuur

Zoals Dokkum een beschermd stadsgezicht heeft, kennen ook een aantal dorpen in Dongeradeel een beschermd dorps­gezicht. En zo valt er ook voor de cultuurtoerist in Dongeradeel van alles te ontdekken.

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt