Startende ondernemers

De gemeente Dongeradeel biedt een aantal diensten voor zowel de gevestigde als de startende ondernemers. Want er komt veel kijken bij het opzetten van een eigen onderneming. Vanuit de gemeente bieden wij begeleiding aan voor het opzetten van een bedrijf. Als startende ondernemer kunt u altijd een afspraak maken voor informatie. Het is niet verplicht om uw onderneming op dat moment te melden bij de gemeente, dit is alleen nodig als u zich hier vestigt. Als startende ondernemer ben u wel verplicht om u in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, website http://www.kvk.nl/.

Gemeente als tussenpersoon
Startersbijeenkomsten
Meer informatie?
Groot geworden in Dongeradeel
Bedrijven Centrum Dokkum, ruimte voor starters
Bedrijfspand

Gemeente als tussenpersoon

Ook op een later tijdstip, wanneer de onderneming gevestigd is, kunt u als ondernemer informatie en advies van de gemeente krijgen. Wij willen graag met u meedenken aan oplossingen voor uw huisvesting en kunnen in sommige gevallen als tussenpersoon optreden. De gemeente Dongeradeel hecht veel waarde aan startende ondernemers. Deze ondernemers kunnen de economie van het noordoost Friese gebied positief beïnvloeden. Ook kan het ondernemerschap een goede mogelijkheid zijn om uit de bijstands- of werkloosheidsuitkering te raken.

Startersbijeenkomsten

De gemeente organiseert bijeenkomsten voor startende ondernemers. Vaak doen wij dit in samenwerking met de Kamer van Koophandel en het Bedrijvencentrum in Dokkum. Ook bieden wij de mogelijkheid om dit in samenwerking een dergelijke activiteit op te zetten.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het bedrijvenloket (omgevingsloket), telefoonnummer 14 0519.

Groot geworden in Dongeradeel

De brochure “Groot geworden in Dongeradeel” is een aantal jaren geleden verschenen. Hierin staat de vraag ‘Wat biedt de regio Dokkum u?’ centraal. Veel ondernemers kunnen het u prima vertellen! Zij weten als geen ander dat zij kunnen rekenen op het hoogwaardige ondernemersklimaat van de noordoost Friese regio. Er is een hoog arbeidsmoraal, de werknemers trouw en willen samenwerken. Bovendien staan kwaliteit en veilig werken voorop.

Open de brochure Groot geworden in Dongeradeel

Bedrijven Centrum Dokkum, ruimte voor starters

Het BedrijvenCentrumDokkum is een initiatief van ondernemers uit de regio en de gemeente Dongeradeel en is gevestigd op het industrieterrein Betterwird in Dokkum. Het bedrijvencentrum biedt startende ondernemers een geschikte en betaalbare ruimte, om de onderneming verder op te bouwen. De ruimtes zijn geschikt voor commerciële- en administratieve doeleinden en tevens voor kleinschalige industriële activiteiten. Naast ruimte kan het bedrijvencentrum ook ondersteuning bieden in de vorm van voorlichting en adviezen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website http://www.bedrijvencentrumdokkum.nl/. U kunt natuurlijk ook bellen met de beheerder van het BCD, telnr. (0519) 296 075.

Bedrijfspand

Via www.bedrijfspand.com kunnen ondernemers bedrijfslocaties vinden. Op deze site staan leegstaande panden, ook panden in de gemeente Dongeradeel.

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt