Tweede plaats in onderzoek 'best bereikbare gemeenten voor ondernemers'  (12-06-2018)

RSS feed
Dit item is verlopen op 30-06-2018.

De gemeente Dantumadiel heeft de tweede plaats behaald in een onderzoek van het ministerie van Economische Zaken naar de kwalitatieve dienstverlening van gemeenten aan bedrijven. De dienstverlening van de gemeente Dantumadiel wordt uitgevoerd door de ambtelijke organisatie van de DDFK gemeenten.

Er zijn 160 Nederlandse gemeenten voor het onderzoek benaderd. Daaruit blijkt dat de telefonische en digitale vragen van ondernemers goed en duidelijk worden afgehandeld. 

Met name het rapportcijfer voor de juistheid op het beantwoorden van telefonische vragen springt eruit; een 9,14 tegenover een gemiddelde landelijke score van 7,02. Ook op de inhoudelijke beantwoording van de mails wordt hoog gescoord: een 8,2 ten opzichte van het gemiddelde van een 6,7.

Mysteryclientonderzoek

Of het nu gaat om een horecavergunning, het plaatsen van een reclamebord of de organisatie voor een evenement, gemeenten zijn voor ondernemers een belangrijke dienstverlener. Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) wilde weten hoe het staat met de kwaliteit van deze dienstverlening en heeft een mysteryclientonderzoek laten uitvoeren onder een steekproef van 160 gemeenten. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau SCC Consultancy in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, in goede samenwerking met VNG Realisatie. Er zijn 2.400 telefoongesprekken gevoerd en 800 e-mails verzonden om een waardering te kunnen geven voor de deskundigheid en klantvriendelijkheid. 

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt