Fairtrade-certificaat voor It Taarthûske en KB Foods in Dokkum (31-10-2018)

RSS feed

Maandag 29 oktober reikte wethouder Esther Hanemaaijer Fairtrade-certificaten uit aan de ondernemers van It Taarthûske en KB Foods in Dokkum. Dit deed zij tijdens een bijeenkomst waar een flink aantal bedrijven aanwezig waren met het Fairtrade-keurmerk. 

Uitreiking
Elian Bergsma en Geertje Folkertsma van It Taarthûske namen onlangs verschillende ‘eerlijke’ producten op in hun assortiment. En ook Anna Smits en Youssef Dandan besloten dit te doen bij hun vier bedrijven KB Foods, Het Pannenkoekschip, Haagens Lunchroom & Delicatessen en De Zuster van Haagens in de Sionsberg.


Project Fashion
Naast de uitreiking van de certificaten gaf Hendrikus Lalkens van Dizzy Mode Dokkum een presentatie over het project Fashion. Dit is een project dat hij samen met ROC Friese Poort heeft opgezet, waar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen centraal staat. De studenten Handel en Ondernemerschap verkopen en ontwerpen unieke T-shirts. Ieder shirt heeft een verhaal en vertegenwoordigt een stichting. Aan het eind van het schooljaar gaat een deel van de opbrengst naar dit Goede Doel. De ambachtelijke textieldrukkerij Kleine-lijn bedrukt de kleding.   


Werkgroep gemeente Noardeast-Fryslân
De bijeenkomst was georganiseerd door de Fairtrade-werkgroepen van de gemeenten Dongeradeel en Kollumerland. Zij hebben zich verenigd tot de werkgroep Noardeast Fryslân, vooruitlopend op de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân. De groep motiveert onder andere het bedrijfsleven om Fairtrade-producten te gebruiken. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden een betere plek te verwerven in de handelsketen. 

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt