Bekendmaking ingevolge artikel 26 , eerste lid en artikel 38, eerste lid van het Tijdelijk experimentenbesluit stembiljetten en centrale stemopneming (14-11-2018)

RSS feed

De gemeente Dongeradeel neemt op 21 november 2018 deel aan het experiment centrale stemopneming voor de verkiezingen van de leden van de raad van de gemeente Noardeast-Fryslân.

Op de verkiezingsavond, woensdag 21 november 2018 om 21.00 uur, worden het aantal stemmen per lijst in de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a.  geteld en deze voorlopige uitslag wordt openbaar gemaakt.

Op donderdag 22 november 2018 om 09.00 uur worden de stemmen op kandidaat-niveau (voorkeurstemmen) geteld op de centrale tellocatie. Deze is gevestigd in sporthal “De Doelstien”, Woudweg 142, 9101 VP  Dokkum. Zowel de centrale stemopneming (artikel 26, eerste lid van het Tijdelijk experimentenbesluit) als het moment waarop het gemeentelijk stembureau de uitslag voor de gemeente bekendmaakt (artikel 38, eerste lid van het Tijdelijk experimentenbesluit), zijn openbaar. Dat betekent dat kiezers/burgers en pers hierbij aanwezig kunnen zijn.

De uitslag van de verkiezingen wordt aansluitend aan de centrale stemopneming door het gemeentelijk stembureau bekend gemaakt.  

Burgemeester en wethouders van Dongeradeel  

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt