Afvalinzameling rondom de feestdagen (05-12-2016)

RSS feed

Alle informatie over de afvalinzameling rondom de feestdagen hebben we voor u op een rijtje gezet.

Verspreiding afvalkalender
De nieuwe afvalkalender voor 2017 is begin december verspreid. Geen kalender ontvangen? Belt u dan met het meldpunt Gemeentewurk en de kalender wordt alsnog opgestuurd.

BELANGRIJK: Wijzigingen afvalinzameling
Op de afvalkalender 2016 staat aangegeven, dat in de week van 19 tot en met 23 december de groene container niet zal worden geleegd. De gemeente heeft besloten deze week de groene containers wel te legen. 
Op Tweede Kerstdag (maandag 26 december) worden de grijze containers niet geleegd. Deze route wordt ingehaald op zaterdag 24 december.
De gemeente start in de eerste week van 2017 (2 tot en met 6 januari) met de inzameling van de grijze containers. Dit betekent, dat de grijze container twee keer achter elkaar wordt geleegd: in de laatste week van 2016 en de eerste week van 2017.

Afsluiten verzamelcontainers
Textielcontainers worden 30 december 2016 verwijderd of afgesloten. Om gevaarlijke situaties en vandalisme te voorkomen kan het zijn, dat er ook enkele ondergrondse containers voor restafval worden afgesloten. Op maandag 2 januari worden de containers weer teruggeplaatst en/of geopend.

Verwijderen afvalcontainers aan slotpaal
Bewoners met container, die aan een slotpaal staat bevestigd, verzoeken wij vriendelijk deze container direct na leging binnen te halen. Dit kan diefstal of vernieling tijdens de jaarwisseling voorkomen.

Kerstbomenactie
Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ook voor de kerstboom. Net als vorig jaar haalt de gemeente de kerstbomen niet meer huis aan huis op. Iedereen kan op verschillende locaties in de gemeente op zaterdag 7 januari tussen 10:00 uur en 12:00 uur de kerstboom inleveren. De exacte locaties worden t.z.t op de gemeentepagina bekendgemaakt.
Bij de verzamelplekken staan vrijwilligers klaar om de bomen in ontvangst te nemen. Voor iedere ingeleverde boom krijgt men 1 lootje en 1 waardebon van € 0,50.
De waardebonnen  kunnen tot 1 februari 2017 worden  ingeleverd bij de speelgoedwinkel Top 1 Toys  in Dokkum, Kollum, Ferwerd en de Blokker in Kollum. 

Ieder lot heeft een nummer. Bewaar deze goed! In de loterij worden drie geldprijzen verloot:
1e prijs        € 75,00
2e prijs        € 50,00
3e prijs        € 25,00

De trekking vindt plaats op donderdag 12 januari tijdens de raadcommissie en de winnende loten worden op woensdag 18 januari bekendgemaakt in de Nieuwe Dockumer Courant. De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 25 januari 2017 om 16.00 uur in het stadhuis door wethouder Pytsje de Graaf.
Wil je niet meedoen? Dan kun je je eigen boom inleveren bij de Milieustraat of versnipperd in je eigen groene container aanbieden.
 

Belangrijke pagina's

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt