Vacatures en stages

Bij de gemeente is het mogelijk zowel vakgerichte opleidingen als vaardigheidstrainingen en -trajecten te volgen. Elk jaar staat in het teken van een ander traject. Een voorbeeld van een traject is het Jong Talent programma dat in 2009-2010 is uitgevoerd. Dit is een ontwikkeltraject voor talentvolle ambtenaren die ambities hebben op het gebied van projectmanagement, strategische beleidsadvisering of leidinggeven. Daarnaast heeft de organisatie een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, denk hierbij onder andere aan telewerken. Zoek je een (andere) baan en ben je geïnteresseerd in werken bij de gemeente Dongeradeel, dan kun je reageren op onze vacatures. Is er een vacature waarvoor wij extern werven dan verschijnt deze op deze website en op de website werkeninfriesland.nl.

Bij werving en selectie hanteert de gemeente Dongeradeel de NVP-sollicitatiecode.

De organisatie

Met ruim 240 medewerkers verdeeld over vijf afdelingen werkt de gemeente doelgericht aan een sociaal sterk, economisch duurzaam, vooruitstrevend en leefbaar Dongeradeel.

De vijf afdelingen zijn:

  • Publiekszaken
  • Ontwikkeling
  • Gemeentewurk
  • Bestuurs- en Managementondersteuning
  • Financiële en Juridische Zaken

Stage

Helaas kunnen wij voor het eerste halfjaar 2017 geen stageplekken aanbieden. In de tweede helft van 2017 kunnen we beter bekijken of een stageplaats wel haalbaar is. Dit heeft te maken met het feit dat Dongeradeel per 1 januari 2017 een gemeentelijke organisatie gaat worden met de omringende gemeenten. Die organisatie gaat DDFK gemeenten heten. Dit proces vraagt ook in 2017 nog de nodige extra werkzaamheden voor de medewerkers. Dit duurt zeker ook voort in het eerste halfjaar 2017. De kans is dan groot dat niet de nodige tijd en ruimte beschikbaar is om een stagiaire goed te kunnen begeleiden. Stageverzoeken voor het tweede halfjaar 2017 kunnen worden gericht aan de nieuwe DDFK gemeente. Meer informatie zal beschikbaar zijn op de nieuwe website van de DDFK gemeente. 

Open sollicitatie

Mocht je geïnteresseerd zijn in werken bij de gemeente Dongeradeel, dan raden wij je aan deze website en www.werkeninfriesland.nl regelmatig te bezoeken. Vacatures waarvoor wij extern werven, verschijnen hierop. Ook raden wij je aan je in te schrijven bij Werkeninfriesland.nl. Onze gemeente en vele andere werven hier hun (tijdelijk) personeel. Wij werven ons personeel niet op basis van een open sollicitatiebrief. Mocht je toch een open sollicitatie aan ons richten, dan ontvang je een ontvangstbevestiging met dezelfde informatie als hier is aangegeven.

Kijk via YouTube naar het filmpje "Werken bij de gemeente Dongeradeel"
 

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt