Kinderburgemeester

Als kinderburgemeester ben je aanwezig bij activiteiten voor kinderen, zoals bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas. Soms houd je een toespraakje en natuurlijk kunnen kinderen bij je terecht als ze leuke ideeën hebben voor de gemeente. Van de kinderburgemeester wordt verwacht dat hij of zij genoeg tijd heeft, het leuk vindt om in de belangstelling te staan en een beetje vlot kan praten (liefst ook in het Fries). De kinderburgemeester zit in groep 7 of 8 van een basisschool in Dongeradeel. Het kinderburgemeesterschap duurt één schooljaar lang.

Wie is op dit moment de kinderburgemeester?

Aukje Miedema is momenteel de kinderburgemeester van Dongeradeel. Hieronder stelt ze zich even aan je voor.

Hoi! Ik Ben Aukje Miedema en ik ben sinds 26 januari 2018 voor een jaar de kinderburgemeester van Dongeradeel!
Ik houd een facebook pagina bij met alles wat ik meemaak en doe als kinderburgemeester, zodat jullie kunnen meegenieten. De pagina heet: Kinderburgemeester Dongeradeel 2018 Aukje Miedema, zoek me maar op!

Ik vind het ook leuk om van alle kids in Dongeradeel ideeën en tips, verhalen en misschien zelfs problemen te horen. Stuur dan een mailtje naar kinderburgemeester@dongeradeel.nl. Wie weet kan ik het doorspelen naar de gemeenteraad en ik wil sowieso een luisterend oor voor jullie zijn!

Veel plezier en wie weet tot ziens!

Kinderburgemeester Aukje Miedema

 

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt