Inspraak & verkiezingen

StemmenVerkiezingen

In Nederland bestaan er verschillende verkiezingen. De bekendste zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer en de gemeenteraadsverkiezingen. Ook zijn er verkiezingen voor de Eerste Kamer, de Provinciale Staten en het Europees Parlement.

Hieronder ziet u de verkiezingsdata van de komende verkiezingen.

21 november 2018 Gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Noardeast-Fryslân (herindeling van de gemeenten Dongeradeel, Kollumerland c.a. en Ferwerderadiel).  

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 21 november 2018 zijn er raadsverkiezingen in onze gemeente. Inwoners van de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. gaan naar de stembus. U toch ook?

Speciale verkiezingen

Vanaf 1 januari 2019 gaan de gemeenten Dongeradeel, Ferwerderadiel en Kollumerland c.a. herindelen. Er ontstaat dan één nieuwe, sterke gemeente: Noardeast-Fryslân. Deze nieuwe gemeente heeft ook een nieuw bestuur nodig. Met uw stem beslist u mee hoe dit bestuur er uit komt te zien.   

Breng uw stem uit!

Op 21 november kunt u stemmen op een van de politieke partijen in onze gemeente. Er is altijd een stembureau bij u in de buurt. Meer informatie over de verkiezingen en de standpunten van de politieke partijen, vindt u na de zomer op deze website.  

Inspraak

De gemeente heeft verschillende inspraakmogelijkheden.

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt