Bestrijding drugshandel

Logo meld misdaad anoniemHelp mee in de bestrijding van drugshandel

Drugsdealen. De gemeenten  Dantumadiel, Dongeradeel en politie Team Noordoost Fryslân maken zich zorgen over de toenemende mate van drugshandel in de regio. Weet u of weet jij waar er in drugs wordt gedeald? Meld dit via ‘M’, Meld Misdaad Anoniem.

De gevolgen zijn groot…

Drugs zijn een groot probleem. Bij regelmatig gebruik raken mensen eraan verslaafd. Ze kunnen niet meer zonder. De gevolgen van een verslaving zijn ernstig. Mensen krijgen lichamelijke problemen doordat de drugs schadelijk voor het lichaam zijn. Verder krijgen verslaafden vaak psychische problemen. Bij een verslaving wordt je heel erg in beslag genomen door het middel. Interesse voor andere zaken vermindert, waardoor je ontwikkeling stil kan komt en te staan. Depressies kunnen ontstaan of verergeren. Bovendien leef je in een roes waardoor je de grip op de werkelijkheid verliest. Een verslaving verandert je gedrag. Interesse voor anderen kan afnemen doordat je vooral met het middel bezig bent. Je kunt dan voorrang geven aan het drugsgebruik ten koste van familie of vrienden. Vaak ontstaan er ook geldproblemen, die ontstaan als iemand door het gebruik niet meer functioneert op zijn werk en zijn baan verliest. Of al zijn geld besteedt aan drugs of alcohol.

Je ziet het. De gevolgen zijn groot. Daarom moet drugshandel worden bestreden!

Wat doet M? Meld Misdaad Anoniem (M.) is het onafhankelijke meldpunt waar je anoniem informatie kunt geven over criminaliteit en misdaad. Anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal.

Ambassadeurs

Er zijn in Dantumadiel en Dongeradeel ambassadeurs uit beroepsgroepen die in de gemeente actief zijn en veel contact hebben met inwoners. Denk hierbij aan medewerkers van het gebiedsteam, hulpverleners, maar ook het onderwijs is hierbij betrokken. Zij kunnen mensen doorverwijzen naar ‘M ’bij vermoeden van drugshandel. De  tips kunnen volstrekt anoniem  worden doorgegeven.

Bereikbaarheid

Melden kan 24/7 via www.meldmisdaadanoniem.nl. Daarnaast is M. zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is gratis.

Filmpje

Bekijk hier het filmpje Hoe werkt 'Meld misdaad anoniem?'

Meld misdaad anoniem

hoog contrast
Vind eenvoudig wat u zoekt